Can you trust an image these days ?

  • 20.03.2017 kl. 16:54

Hei og takk for sist !

Idag skal jeg skrive om noe som er veldig i tiden, og som de siste årene har blitt veldig trendy, fillers.
Det virker ha blitt normalt at man ønsker forandre på utsendet sitt, hva det kommer av er vel veldig individuelt - men jeg antar at det bunner i usikkerhet.

Vi ser idolene våre gjøre det, og vi strekker oss etter å se ut som de. Vi har fått et usunt ideal, og vi jobber med utsiden for å prøve å hjelpe innsiden av oss. Hvor ofte hører du Kardashians søstrene snakke om selvutvikling og hvordan ha det bedre med seg selv? Aldri. Istedefor sitter vi klistret mot skjermen mens de opererer inn det ene implantatet etter det andre. Sprøyter inn botox og restylane, opererer nesen sin, skinnbena sine, og suger ut hvert et gram de mener de har for mye på kroppen. I tillegg fester man på vipper, og de bytter negler oftere enn jeg bytter sokker.
Og ja, de ser fantastiske ut - men det har sin pris. Og den prisen er DRØY.

Og mens lommeboka ens blir tynnere, så blir de som utfører slike behandlinger rikere.

Egentlig burde man vel bruke pengene på å gå til en psykolg, og jobbe med sitt eget selvbilde dersom man vurderer å forandre på hvordan man ser ut. Men det blir også svært dobbeltmoralsk å skulle fraråde alle til å unngå å legge seg under kniven, eller fylle seg opp med sprøyter.. For jeg har også blitt bitt av basillen, jeg fyller opp leppene mine med Juvederm fillers, jeg tatoverer på meg øyenbryn, jeg dekker kroppen min med ink, fikser neglene mine, og jeg har somregel ansiktet dekt av sminke.

Nå kommer jeg tilbake til det jeg nevnte om usikkerhet, for det er den underliggende grunnen til at man føler en trang til å forandre på utseendet sitt. Kanskje vet du det ikke selv, men underbevisstheten din vet det. Jeg kan se ut til å ha nok av selvtilitt, og jeg framtrer sjeldent som om jeg er sjenert eller usikker på meg selv. Men hvordan man utstråler har ikke alltid noe rot i virkeligheten, det er hva man sier til seg selv når man står forran speilet som virkelig forteller noe om deg. Det er hva du sier til deg selv, angående deg selv, som virkelig gjør en forskjell.

Vi er våre egne største kritikere, og vi snakker ofte ned om oss selv. Negativt selvsnakk, er en av de største grunnene til at man bygger opp usikkerhet. Hva man sier til seg selv er virkelig alfa omega når det kommer til å ha det bra med seg selv. Slutt å kritiser feilene dine, og begynn istedenfor å ros alle de positive sidene med deg selv.
Ikke ha usunne idealer, ikke se opp til oss som forandrer på utsendet sitt. Se heller opp til de som ikke gjør det, de som har funnet tryggheten i seg selv, og har en indre lykke som ikke blir påvirket av hvordan man ser ut. De som er trygge i sin egen kropp, og med sitt eget speilbilde! Det er dere som er sunne idealer. Det er dere man skal se opp til, og det er dere man skal prøve å bli som.

Men det gjør man ikke, istedenfor bestiller man seg en time for å korrigere på feilene man mener man har. Og man går i kakeboksen, som så mange før en.

Jeg var senest på lørdag å korrigerte leppene mine, jeg fyller de opp med Juvederm fillers, og denne gangen ble det hele 1 ml. Tidligere har jeg bare fyllt de opp med 0,5 ml, men da jeg syntes resultatet ble for naturlig - så ble det nå 0,5 ml mere enn forgje gang. Rart hva, at man ikke ønsker å se naturlig ut ?

Jeg er fast kunde hos Estetic i Umeå, og har både fått fikset leppene mine og øyenbrynene mine her. De er veldig profesjonelle og dyktige på det de driver med, i tillegg er alle damene som jobber der imøtekommende og hyggelige.

 


Jeg har alltid hatt ganske store lepper naturlig, noe jeg har arvet etter min vakre mamma.
Men selv om de er store, så har jeg ønsket at de var større. Spesielt siden man blir tatt endel bilder av innenfor modellyrket, og det gjør slik at jeg slipper å anstrenge meg for å lage trutmunn på bildene. Da er det slik naturlig, og det er lettere for både meg og fotografene å bli fornøyd med resultatet.


Før :Etter :


Dette bildet er tatt samme dag som jeg fylte de opp, derfor har man endel blåmerker, og de er ekstra hovne.

Kan tenke meg at dette innlegget virker ganske forvirrende for noen, jeg både sjikanerer slike inngrep - men jeg får de utført selv.
Jeg anbefaler ingen å skulle forandre på utsendet sitt, da det lett kan bli en avhengighet. Istedenfor må man jobbe med seg selv og sitt eget selvbilde, noe en psykolog kan hjelpe deg med.

Men om du er over 18 år, og har tenkt godt igjennom det, så synes jeg det får være opp til den enkelte å bestemme om man skal gjøre noe med utsendet sitt eller ikke. Slikt som lepper er jo noe som forsvinner allerede etter 8-9 måneder, så det er ikke permanent med Juvederm eller Restylane fillers.

I tillegg er det en utrolig dyr avhengighet, så jeg er sikker på at bank kortet ditt setter pris på at du lar være.


Hva mener du om slike inngrep, og hva synes du om at det har blitt en slags usunn trend?


 

                          

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sanne Hagen Småvik

Jeg er en dame på 23 år som kommer fra Hammerfest. Jeg jobber for tiden mot å bli Tattoo modell, men har de seneste årene jobbet som undertøysmodell. Jeg skriver om det jeg interesserer meg for, som er alt fra sminke, til personlig utvikling, miljøsaker, og alternativ tro. Jeg har også en kjæreste som sitter i fengsel, og skriver endel om mine tanker og følelser omkring det. Jeg inviterer dere til å ta del i hverdagen min, og få et lite innblikk i tankene mine.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits